Vedenmittauksen asiantuntijayritys

Etäluenta­järjestelmä veden­mittaukseen

Etäluenta­ratkaisut auttavat sekä taloyhtiöitä, huoltoyhtiöitä, että vesilaitoksia seuraamaan ja säästämään vedenkulutusta.

Vedenmittauksen asiantuntijayrityksen ratkaisut auttavat taloyhtiöitä, huoltoyhtiöitä sekä vesilaitoksia seuraamaan ja säästämään vedenkulutusta helposti ja energiatehokkaasti. Trineria Oy on auttanut palveluillaan luomaan etäluentajärjestelmän, jonka avulla laitteiden ohjaus sekä tiedot pilvipalveluista siirretään automaattisesti ja ohjatusti asiakkaan tietojärjestelmään. Uudet vesihuoltoon liittyvät tekniset ratkaisut, kuten esineiden internet (Iot) on uudistanut vesihuoltoa ja lisännyt vesihuollon tehokkuutta sekä turvallisuutta.

Asiakkaan haaste

Asiakkaan haasteena oli saada vesimittareiden myynnille kilpailuetua ja siten lisätä myyntiä. Hintakilpailu ei ollut vaihtoehto.

Haasteen ratkaiseminen

Ratkaisuna oli tehdä vesimittareiden hallinnan pilvipalvelu, joka automatisoi mittareiden luennan ja ohjauksen. Trineria jalosti yrityksen myymää tuotetta rakentamalla sen ympärille palvelun, joka tuotti asiakasyritykselle kilpailuetua. Luennassa käytettiin kolmannen osapuolen rajapintaa (Lora-verkko), mitä hyödynnettiin ratkaisun rakentamisessa. Näin saatiin sellaisia toiminnallisuuksia, mitä tuotteet eivät aiemmin tukeneet.

Asiakkaan saama hyöty

  • Uusi palvelutuote, jota voidaan tarjota mittareiden ostajille.
  • Mittareiden myynnin kasvu tarjottavan palvelun uusien kilpailukykyisten toiminnallisuuksien myötä.
  • Myös loppuasiakas hyötyy: tieto (kulutus, laskutus) kerääntyy automaattisesti eikä sitä tarvitse kerätä käsin.
  • Vedenkulutuksen säästöllä vaikutetaan positiivisesti ympäristövaikutuksiin.

 

Jaa:

Lisää asiakastarinoita