Risteilyaluksissa käyttövoiman ja ilmastoinnin lisäksi muut toimintaa ohjaavat laitteet ovat suuria energiankuluttajia. Säästöjä syntyy, kun pieniä, kullekin laitteelle tehtyjä säätötoimenpiteitä tehdään pidemmällä aikavälillä. Ihannetapauksessa ei ole liiallista laitteiden käyttöä, mutta todellisuudessa tätä on hyvin vaikea seurata kiireisissä olosuhteissa.
Asiakas tarvitsi mittarikomponentin silloiseen järjestelmään. Näkymät eivät olleet reaaliaikaisia ja lisäksi järjestelmästä koitui merkittäviä lisenssikustannuksia. Tarve oli älykkäälle järjestelmälle, joka mahdollistaisi myös aikatauluttamisen eri laitteille.
Tiiviissä yhteistyössä Trinerian kanssa kehitettiin integroitu toiminnan valvonta-, ohjaus- ja neuvontajärjestelmä, jonka avulla voidaan säästää polttoaine- ja energiakustannuksissa. Tämä tapahtuu seuraamalla ja hallitsemalla energiankulutusta ja laitteiden tilaa niin koko laivan kuin yksittäisten laitteidenkin osalta. Järjestelmä kertoo, mihin energiaa kuluu ja auttaa käyttäjää seuraamaan ja parantamaan toimintaansa. ”Parhaan suorituskyvyn” päivä voidaan kirjata ja käyttää tavoitteena tuleville päiville.
Toimintoja ohjataan reaaliaikaisten tilanäyttöjen ja KPI-mittariston avulla. Järjestelmä tarjoaa myös kuormituslaskelmia tarveperusteisen ilmanvaihdon ohjaamiseen. Se voi tarvittaessa rajoittaa sähkökuormituksen käytettävissä oleville tasoille. Valinnaiset elintarvikevalvonnan hallintatoiminnot parantavat työvoiman ja toiminnan tehokkuutta, ja HACCP-tietojen kirjaus ja analysointi ovat paremman elintarviketurvallisuuden hallinnan perusta. Laitteiden käyttö- ja diagnostiikkatiedot tarjoavat työkalun kustannustehokkaaseen ylläpitoon.
Ratkaisussa PLC-laitteilta lähdettiin keräämään dataa kerran sekunnissa statistiikan muodostamiseksi. Lisäksi tehtiin webbikäyttöliittymä reaaliaikaisen tilan havainnoimiseksi, mitä voidaan seurata seinällä olevalta näytöltä. Yritys on itse ollut merkittävässä roolissa ohjelmiston kehityksessä, sillä heillä on niin testilaitteet kuin automaation ohjelmointikin.
Ohjelmistoa kehitetään jatkuvasti muun muassa datan keräämisen osalta. Kun laitetta tai laiteryhmää käytetään, syntyy statistinen malli laitteen käytöstä. Sen mukaan saadaan arvio, mihin aikaan laite on todennäköisemmin päällä. Tekoälytoiminto oppii viimeksi kuluneen kuukauden datasta ja muuttaa toimintaansa sen mukaan.
Käyttäjä saa sekä yleis- että yksityiskohtaisen katsauksen. Graafinen käyttöliittymä on helppo oppia. Napsauttamalla kohteita tai tuoteluetteloita käyttäjä näkee seuraavan tason tiedot.
Jokaista 24 tunnin jaksoa käytön osalta verrataan kyseisen päivän optimaaliseen profiiliin. Järjestelmä näyttää, miten todellinen energiankäyttö etenee ja kytkee laitteet automaattisesti päälle tai pois päältä. Työntekijöillä on kuitenkin täysi hallinta työhönsä käyttämien laitteiden osalta.
”Kyseessä on erittäin customoitu tuote, mikä vaatii ohjelmistokehittäjältä joustavuutta sekä vahvaa ja laaja-alaista osaamista. Trineria on ollut yhteistyökumppaninamme jo useiden vuosien ajan. He ymmärtävät meitä, toimialaa ja tarpeitamme erinomaisesti.”
Digitaalinen partiolaisaloite on työkalu kehittämisaloitteiden keräämiseen ja käsittelyyn.
Etäluentaratkaisut auttavat sekä taloyhtiöitä, huoltoyhtiöitä että vesilaitoksia.
Hublet Oy:n vanhasta järjestelmästä korjattiin kriittisimmät ongelmat, jotta järjestelmä saatiin stabiloitua ja sen elinikää jatkettua.
Yhteistyö kahden ohjelmistotalon välillä lähti liikkeelle, kun Unikien oman talon ohjelmisto-osaamisen rinnalle tarvittiin lisäkäsiä.
Trinerian kehittämät, jatkojalostamat ja ylläpitämät ohjelmistot ovat keskeisessä osassa Varte Oy:n jokapäiväistä toimintaa.
Eräs Tapaturvan tarjoamista palveluista on Tapaturva Laki -palvelu, josta yritykset voivat tarkistaa voimassaolevat ja ajantasaiset omaan toimialaansa liittyvät säädökset.